Praktijk voor voetreflexzonetherapie

Werkwijze

Een therapeutisch traject bestaat uit een aantal behandelingen. Aan de hand van een intakegesprek, een ontspannings- en/of analysemassage en een anamneseformulier kom ik tot een behandelplan dat ik overleg met de cliënt. De hierna volgende behandelingen zijn gericht op de specifieke klacht(en), afgewisseld met ontspannende en harmoniserende grepen.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard van de klacht, maar gemiddeld betreft het 8 á 10 behandelingen. Ik masseer ongeveer 45 minuten, de totale behandeling duurt 5 kwartier. De eerste behandelingen vinden bij voorkeur wekelijks plaats. Ik vraag de cliënt om voortdurend opmerkzaam te zijn op veranderingen in eigen lichaam of geest. Later wordt de tijd tussen twee afspraken groter. Tussentijds evalueer ik met de cliënt steeds de voortgang in het proces.

Kinderen masseer ik korter, ongeveer 30 minuten, en ook het aantal massages is over het algemeen minder dan bij volwassenen. Ik leer de ouder(s) vaak enkele grepen, welke bij het kind door hen zelf kunnen worden toegepast.