Praktijk voor voetreflexzonetherapie

Even voorstellen

In 1957 ben ik geboren op een boerderij in Haaren en momenteel wonen wij in mijn ouderlijk huis. Daar waar vroeger de koeien stonden is nu mijn praktijk gevestigd. Ik ben opgegroeid op de boerderij met de wonderen der natuur om mij heen. Ik sta met beide benen op de grond en probeer dit in mijn praktijk ook tot uitdrukking te laten komen.

Op mijn 35e had ik een gezin met drie kleine kinderen en een drukke parttime baan in het onderwijs. Om beter te leren ontspannen ben ik op yoga gegaan en na een aantal jaren kwam ik in contact met Reiki™. Ik raakte geïnteresseerd in spiritualiteit. Mijn kinderen vonden het prettig als ik hun voeten vasthield. Mede hierdoor ben ik me steeds meer gaan interesseren in voeten en het effect van aanraken en masseren hiervan. Ik ben de beroepsopleiding voetreflexzonetherapie bij Sonnevelt gaan volgen en in juni 2008 heb ik de vier jaar studie afgerond met een diploma.

Via m.n. de voeten wil ik bevorderen dat de cliënt zich lichamelijk zo goed mogelijk gaat voelen. Door het masseren van de reflexzones op de voeten wordt niet alleen het lichaam geprikkeld. Ook de geest, en daarmee het sociaal functioneren, van de cliënt wordt beïnvloed, met als resultaat dat de persoon meer in balans komt en zich beter gaat voelen.

Met de keuze voor een andere studie en de start van mijn eigen praktijk, ben ik een ander spoor gevolgd; voor mij een nieuw spoor. Een combinatie van mijn meisjesnaam en mijn gehuwde naam vormde heel toepasselijk de naam voor mijn praktijk NieuwSpoor.

Ik hoop de cliënten die ik in mijn praktijk mag behandelen een nieuw spoor te laten ontdekken, waardoor de oorzaak van klachten wordt beïnvloed en de gevolgen hiervan verdwijnen of verminderen. Kortom dat de cliënt zich beter gaat voelen en het leven misschien net even iets anders gaat leven.